Informatie voor gemeenten

Ivonne Marees Re-integratie begeleidt ook cliënten vanuit een uitkeringssituatie. We bieden een passend traject aan op basis van de mogelijkheden die de consulent van de gemeente, de cliënt en wijzelf zien. Het traject kan leiden tot betaald werk, vrijwilligerswerk of andere maatschappelijke participatie. Wij bieden die begeleiding aan alle cliënten, maar we zijn gespecialiseerd in cliënten met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Wij hebben meer dan vijf jaar ervaring met re-integratietrajecten bij de gemeenten Aalsmeer, Uithoorn en De Ronde Venen. Wilt u meer informatie of vrijblijvend kennismaken? Neem dan gerust contact met ons op.

Voorbeelden van succesvol afgehandelde zaken:

  • Een man die al jarenlang een uitkering ontving in het kader van de Wet Werk en Bijstand, had aanvankelijk weinig zin om vrijwilligerswerk te doen. Hij zag er tegenop om activiteiten buiten de deur op te pakken. Uit gesprekken met deze man bleek dat hij affiniteit had met planten en ouderen. We hebben hem begeleid naar het werken als vrijwilliger in een verzorgingshuis. Hij is nu verantwoordelijk voor de groenvoorziening, zowel binnen als buiten. Zelf zegt hij hierover: “Niet alleen de planten fleurden op, ook ikzelf fleurde weer helemaal op door dit werk’.
  • Een alleenstaande moeder van drie kinderen hebben we begeleid bij het vinden van betaald werk. In eerste instantie wilde ze graag een kantoorbaan. Maar het bleek dat een baan als huishoudelijk medewerker veel beter te combineren was met de zorg voor haar kinderen. Zij paste haar wensen aan en werkt nu naar volle tevredenheid 20 uur per week in een verpleeghuis.
  • Een 48-jarige man van Afrikaanse afkomst die matig Nederlands sprak, was erg gemotiveerd om betaald werk te gaan doen. Hij werd echter overal afgewezen. Toen een werkgever van een schoonmaakbedrijf de toezegging kreeg dat Ivonne Marees Re-integratie hem zou begeleiden bij het inwerken, kreeg de man toch een kans. Inmiddels werkt hij nu al twee jaar naar volle tevredenheid bij dit bedrijf.